Chocolate Cannoli je luxusná variácia klasického talianskeho dezertu, ktorá kombinuje chrumkavé trubičky z cesta s lahodnou čokoládovou plnkou. Tento dezert si zachováva svoju tradičnú sicílsku dušu, no vďaka čokoláde získava ešte intenzívnejšiu chuť a atraktívny vzhľad.
História cannoli a cesta k čokoládovej verzii
Sicílsky pôvod
Cannoli majú svoje korene na Sicílii, kde boli pôvodne pripravované počas karnevalovej sezóny ako symbol hojnosti a radosti. Ich základná podoba pozostáva z vyprážaného chrumkavého cesta a sladkej ricottovej plnky.
Vplyv moderných cukrárskych trendov
Čokoládová verzia vznikla ako reakcia na rastúci dopyt po intenzívnejších a výraznejších dezertoch. Pridaním kvalitnej tmavej alebo mliečnej čokolády do plnky aj cesta získali cannoli úplne nový rozmer.
Kľúčové suroviny pre dokonalé Chocolate Cannoli
Cesto
Základom je múka, cukor, maslo, vajce a biele víno alebo ocot, ktoré pomáhajú vytvoriť chrumkavú štruktúru. Do čokoládovej verzie sa často pridáva kakao, aby mali trubičky jemný kakaový tón.
Plnka
Najčastejšie sa používa čerstvá ricotta z kravského alebo ovčieho mlieka, ktorá sa zmieša s cukrom, vanilkou a roztopenou čokoládou. Pre intenzívnejšiu chuť sa pridávajú čokoládové hobliny, likér alebo espresso.
Dekorácie
Okraje cannoli sa často namáčajú do roztopenej čokolády a zdobia nasekanými pistáciami, lieskovcami, mandľami alebo cukrovými perličkami.
Zdroj: thepetitecook.com
