Rib-eye steak – Kráľ hovädzieho mäsa

Rib-eye steak je jedným z najobľúbenejších a najchutnejších rezov hovädzieho mäsa, známy svojou výraznou chuťou, mramorovanou štruktúrou a šťavnatosťou.

Rib-eye steak je považovaný za kráľa hovädzieho mäsa vďaka svojej výnimočnej šťavnatosti a bohatej chuti, ktorú mu dodáva výrazné mramorovanie tuku prepojeného s kvalitným svalovým tkanivom. Tento steak sa vyrezáva z rebier hovädzieho dobytka a vďaka kombinácii tuku a mäsa je ideálny na grilovanie alebo opekanie na panvici, čo zaručuje dokonale jemnú a lahodnú chuť. Rib-eye steak je obľúbený medzi gurmánmi i bežnými milovníkmi mäsa, ktorí ocenia jeho výraznú arómu a šťavnatosť.

Rib-eye steak, známy aj ako „entrecôte“ alebo „oko z rebra“, patrí medzi najluxusnejšie a najchutnejšie rezne z hovädzieho mäsa. Jeho charakteristická mramorová štruktúra, intenzívna chuť a šťavnatosť robia z tohto kúsku mäsa obľúbenú voľbu nielen v reštauráciách, ale aj v domácich kuchyniach vášnivých gurmánov.

Pôvod a charakteristika rib-eye steaku

Kde sa nachádza rib-eye?

Rib-eye pochádza zo strednej časti hovädzieho chrbta (rebrá 6 až 12), čo je sval, ktorý je menej namáhaný. Vďaka tomu je mäso mimoriadne jemné, zároveň však obsahuje výrazné mramorovanie – tukové žilky, ktoré pri tepelnej úprave dodávajú steaku výnimočnú chuť a šťavnatosť.