Plating – Umenie servírovania, ktoré mení jedlo na zážitok
Plating je viac než len spôsob, ako jedlo položiť na tanier – je to vizuálna komunikácia kuchára so stravníkom, prejav jeho osobnosti, štýlu a estetického cítenia.
Viac informácii
Auguste Escoffier (1846-1935) bol francúzsky kuchár a gastronóm, ktorý je považovaný za otca modernej francúzskej kuchyne. Zaviedol zásady kuchárskej praxe a organizácie kuchyne, ktoré sú dodnes základom profesionálnej kuchyne.
Plating je viac než len spôsob, ako jedlo položiť na tanier – je to vizuálna komunikácia kuchára so stravníkom, prejav jeho osobnosti, štýlu a estetického cítenia.
Francúzska kuchyňa je synonymom elegancie, rafinovanosti a kulinárskeho umenia.
V preklade z francúzštiny do slovenčiny znamená "Pot au Feu" doslova "hrniec na ohni".