Kurací vývar – Základ domácej kuchyne
Kurací vývar je jedným z najobľúbenejších pokrmov slovenskej kuchyne, ktorý má pevné miesto nielen na sviatočnom stole, ale aj v bežných dňoch ako liečivá a výživná polievka.
Bobkový list je aromatická bylina často používaná v kuchyni na dochutenie polievok, omáčok a dusených jedál. Má výraznú vôňu a chuť, ktorá jedlu dodáva hĺbku a charakter. Okrem kulinárskeho využitia má aj liečivé vlastnosti.
Kurací vývar je jedným z najobľúbenejších pokrmov slovenskej kuchyne, ktorý má pevné miesto nielen na sviatočnom stole, ale aj v bežných dňoch ako liečivá a výživná polievka.
Guláš z diviny patrí medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej a stredoeurópskej kuchyne.
Sviečková na smotane je jedným z najikonickejších jedál slovenskej a českej kuchyne.
Ružičkový kel patrí medzi najvýživnejšie druhy zeleniny, ktoré môžeme zaradiť do jedálnička.
V skutočnosti je garam masala tak dôležitá pre indickú kuchyňu, ako je soľ pre západné jedlá.
Toskánsko, región ležiaci v srdci Talianska, je známy nielen nádhernou krajinou, vinicami a umením, ale aj svojou výnimočnou gastronómiou.
Sulc, známy aj ako huspenina, je tradičné jedlo slovenskej a stredoeurópskej kuchyne, ktoré má svoje korene v starých dedinských receptoch.
V preklade z francúzštiny do slovenčiny znamená "Pot au Feu" doslova "hrniec na ohni".
Francois Louis, francúzsky kuchár z 18. storočia, je považovaný za tvorcu jednoduchého, no lahodného jedla, ktoré sa stalo klasikou.