Chocolate Basque Cheesecake (Dezert) – Krémová čokoládová dokonalosť
Chocolate Basque Cheesecake je modernou variáciou legendárneho baskického „Burnt Cheesecake“, ktorý vznikol v meste San Sebastián v Španielsku.
Chilli je ovocie exotického druhu kríkovej papriky. Chilli rastie v trópoch. Najmä v Číne, Japonsku, Vietname, Afrike, Južnej a strednej Amerike a Mexiku. Rastú aj na Balkáne. Za svoju korenistú chuť vďačia látke kapsaicín.
Chocolate Basque Cheesecake je modernou variáciou legendárneho baskického „Burnt Cheesecake“, ktorý vznikol v meste San Sebastián v Španielsku.
Krevety patria medzi najobľúbenejšie morské plody v profesionálnej aj domácej gastronómii.
Linguine aglio e olio je jedným z najikonickejších a najjednoduchších receptov talianskej kuchyne, ktorý dokonale stelesňuje princíp „menej je viac“.
Gnocchi s paradajkovou omáčkou sú výborným príkladom toho, ako málo stačí na to, aby vzniklo chutné, sýte a zároveň výživné jedlo.
Penne all’Arrabbiata sú výrazným predstaviteľom rímskej kuchyne, ktorý v sebe spája jednoduchosť, silnú chuť a charakteristickú pikantnosť.
Plnené šampiňóny so syrom a bylinkami sú obľúbeným predjedlom či prílohou, ktoré si získalo miesto v kuchyni mnohých gurmánov.
Grilované krevety na cesnaku predstavujú výnimočne chutné, jednoduché a rýchlo pripravené jedlo, ktoré si získalo srdcia milovníkov morských plodov po celom svete.
Lososový tartar s avokádom patrí medzi moderné predjedlá, ktoré spájajú jemnosť čerstvého lososa so smotanovou štruktúrou avokáda a sviežimi dochucovadlami.
Thajské curry je jedným z najobľúbenejších jedál juhovýchodnej Ázie, ktoré si získalo srdcia milovníkov pálivých a aromatických jedál po celom svete.
Táto lahodná špecialita pochádza z Indonézie, no rozšírila sa aj do Thajska, Malajzie a ďalších krajín.
Dhal, často nazývaný aj dal alebo daal, je tradičné indické jedlo pripravované z rôznych druhov šošovice, cíceru alebo fazule.
Chicken Cacciatore, známe aj ako "pollo alla cacciatora", je klasické talianske jedlo, ktoré sa svojím chuťovým profilom a jednoduchou prípravou stalo obľúbeným v mnohých domácnostiach po celom svete.
Pad Thai je ikonické thajské jedlo, ktoré sa stalo obľúbeným po celom svete vďaka svojej vyváženej kombinácii chutí a jednoduchosti prípravy.
Gremolata, malý, ale silný klenot talianskej kuchyne, pridáva do jedla živý a osviežujúci nádych.
Princ von Metternich v roku 1832 poveril svojho učňa Franza Sachera vytvorením dezertu pre hostí.