Rigatoni all’Amatriciana – Talianská kuchyňa
Rigatoni all’Amatriciana je ikonickým predstaviteľom rímskej kuchyne, hoci jeho korene siahajú do malebného horského mestečka Amatrice v regióne Lazio.
Lazio je región v strednom Taliansku, známy predovšetkým hlavným mestom Rím. Ponúka bohaté historické dedičstvo, rímske pamiatky, nádhernú prírodu aj pobrežie Tyrhenského mora. Lazio je srdcom antickej aj kresťanskej kultúry Talianska.
Rigatoni all’Amatriciana je ikonickým predstaviteľom rímskej kuchyne, hoci jeho korene siahajú do malebného horského mestečka Amatrice v regióne Lazio.
Penne all’Arrabbiata sú výrazným predstaviteľom rímskej kuchyne, ktorý v sebe spája jednoduchosť, silnú chuť a charakteristickú pikantnosť.
Bruschetta s paradajkami a bazalkou patrí medzi najobľúbenejšie a najjednoduchšie predjedlá talianskej kuchyne.
Spaghetti Cacio e Pepe je jedným z najautentickejších pokrmov rímskej kuchyne.
Spaghetti alle Vongole je obľúbené talianske jedlo, ktoré dokonale spája jednoduché ingrediencie do jedného nezabudnuteľného kulinárskeho zážitku.
Špagety Carbonara je jedným z najikonickejších talianskych jedál, ktoré si získalo srdcia gurmánov po celom svete.
Amaretti di Saronno môžu byť mäkké, chrumkavé, suché aj žuvacie.
Rím je hlavným mesto kresťanstva, zdrojom európskej kultúry, má silnú atmosféru, ktorú znásobujú múzea a galérie, je centrom obklopeným starovekých pamiatok.