Rigatoni all’Amatriciana – Talianská kuchyňa
Rigatoni all’Amatriciana je ikonickým predstaviteľom rímskej kuchyne, hoci jeho korene siahajú do malebného horského mestečka Amatrice v regióne Lazio.
Pecorino Romano je tradičný taliansky syr vyrobený z ovčieho mlieka, ktorý je známy svojou ostrou, slanou chuťou a tvrdou textúrou. Používa sa najmä na strúhanie do cestovín, polievok či šalátov a je neodmysliteľnou súčasťou mnohých klasických talianskych receptov. Tento syr má dlhú históriu a pochádza z oblastí okolo Ríma a Sardaňy.
Rigatoni all’Amatriciana je ikonickým predstaviteľom rímskej kuchyne, hoci jeho korene siahajú do malebného horského mestečka Amatrice v regióne Lazio.
Penne all’Arrabbiata sú výrazným predstaviteľom rímskej kuchyne, ktorý v sebe spája jednoduchosť, silnú chuť a charakteristickú pikantnosť.
Spaghetti Cacio e Pepe je jedným z najautentickejších pokrmov rímskej kuchyne.
Špagety Carbonara je jedným z najikonickejších talianskych jedál, ktoré si získalo srdcia gurmánov po celom svete.