
Gnocchi s paradajkovou omáčkou – Jednoduché a chutné
Gnocchi s paradajkovou omáčkou sú výborným príkladom toho, ako málo stačí na to, aby vzniklo chutné, sýte a zároveň výživné jedlo.
Gnocchi s paradajkovou omáčkou sú výborným príkladom toho, ako málo stačí na to, aby vzniklo chutné, sýte a zároveň výživné jedlo.
Ravioli s ricottou a špenátom patria medzi najobľúbenejšie a najtradičnejšie plnené cestoviny v talianskej kuchyni. Ich jemná chuť, harmonická kombinácia tvarohu a čerstvého špenátu a možnosť podávať ich s rôznymi omáčkami z nich robí univerzálne a gurmánske jedlo, ktoré si zamilovali ľudia po celom svete.
Slaný závin z lístkového cesta je jedným z najobľúbenejších jedál, ktoré vynikajú svojou jednoduchou prípravou a rozmanitosťou chutí. Tento pokrm si získal srdcia mnohých domácností, pretože je nielen rýchly na prípravu, ale aj mimoriadne chutný a vhodný na rôzne príležitosti – či už ako predjedlo, hlavný chod alebo občerstvenie na oslave.
Talianska kuchyňa je synonymom pre jednoduchosť, kvalitu a silný dôraz na čerstvosť surovín. Jedným z najautentickejších jedál, ktoré pochádza zo severotalianskeho regiónu Ligúria, je Spaghetti al Pesto Genovese.
Špenát, bohatý na živiny a vitamíny, patrí medzi najobľúbenejšie zelené listové rastliny vo svete.
V rakúskom kulinárskom svete sa skrýva jedno z najvýnimočnejších jedál, ktoré sa stalo synonymom pre tradíciu a kvalitu Tafelspitz.