
Baklažánové rolky s ricottou a parmezánom – Chuť stredomoria
Baklažánové rolky s ricottou a parmezánom predstavujú skvelý spôsob, ako si vychutnať zdravé a zároveň bohaté jedlo plné chutí Stredomoria.
Vápnik je chemický prvok s protónovým číslom 20. Vápnik je mäkký kov. Reaguje s kyslíkom a vodou, v prírode sa najčastejšie vyskytuje v podobe zlúčenín.
Baklažánové rolky s ricottou a parmezánom predstavujú skvelý spôsob, ako si vychutnať zdravé a zároveň bohaté jedlo plné chutí Stredomoria.
Mliečna ryža, známa aj ako „rizotto al latte“ v taliančine, je obľúbený dezert, ktorý kombinuje jemné ryžové zrná so sladkou chuťou.
Špenát, bohatý na živiny a vitamíny, patrí medzi najobľúbenejšie zelené listové rastliny vo svete.
Čerešne sú rozšírené v celom svete, ich pôvod je však Predná Ázia a juhovýchodná Európa.
Syr Halloumi vznikol pre potrebu uchovať ovčie a kozie mlieko počas zimných mesiacov, spolu so všetkým obsahom bielkovín.
Grécka mytológia hovorí o tom, že bohovia poslali Apolónovho syna, aby naučil Grékov vyrábať syr.
Kel je listová zelenina, patrí do skupiny kultivátov ako je kapusta, brokolica, karfiol, kel, ružičkový kel, kaleráb.